Apeldoorn roept staats­se­cre­taris op tot snel verbod op wilde dieren in circus


19 september 2014

De gemeente Apeldoorn roept staatssecretaris Sharon Dijksma op tempo te maken met het wetsvoorstel voor een verbod op wilde dieren in circussen. Apeldoorn is een van de 25 gemeenten die de staatssecretaris dat per brief verzoeken. Andere gemeenten zijn o.a. Almelo, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Maastricht en initiatiefnemer Rotterdam.

Op 13 december 2012 heeft de Apeldoornse gemeenteraad de motie Dierenleed de (circus)tent uit van o.a. de Partij voor de Dieren en het CDA aangenomen. Sindsdien probeert de gemeente de komst van circussen met dieren te ontmoedigen. De dierenwelzijnswethouder Olaf Prinsen geeft regelmatig in de raad aan dat de gemeentelijke mogelijkheden beperkt zijn en dat een landelijk verbod op circussen met wilde dieren, zoals dat is aangekondigd in het regeerakkoord, hiervoor uitkomst zou bieden.

Vandaag maakte de wethouder bekend in de gemeenteraad dat ook Apeldoorn zich heeft aangesloten bij het verzoek aan staatssecretaris Dijksma. Fractievoorzitter Harry Voss van de Partij voor de Dieren complimenteerde de wethouder met de genomen actie en overhandigde hem een 100% voor de dieren hesje. “Een wethouder die zo goed aan het worden is voor dieren verdient een veilig beschermhesje. Ga zo door!” aldus Harry Voss.

Gerelateerd nieuws

Actie tegen sluiting Kroondomein

Binnenkort worden grote delen van het Kroondomein enkele maanden voor het publiek gesloten. Officieel voor de rust van het wi...

Lees verder

Is er plek voor huisdieren in atoomschuilkelder?

Volgens Harry Voss van de Apeldoornse fractie van de Partij voor de Dieren moet er in een atoomschuilkelder ook plek zijn voo...

Lees verder