Harry Voss wederom lijst­trekker Partij voor de Dieren Apeldoorn


1 november 2013

Apeldoorn, 31 oktober 2013. De Partij voor de Dieren heeft Harry Voss opnieuw aangewezen als beoogd lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn. Over de definitieve kandidatenlijst wordt gestemd tijdens het congres van de Partij voor de Dieren op 24 november a.s.
Harry Voss is een van Nederlands meest bekende en bevlogen dieren- en natuurbeschermers. In 2010 kwam de PvdD onder zijn leiding voor het eerst in de Apeldoornse gemeenteraad. Sindsdien heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor de belangen van Apeldoorners, zowel voor mens als dier. En niet zonder succes: er wordt bijvoorbeeld bij evenementen met dieren (zoals circussen) veel meer aandacht besteed aan dierenwelzijn en het groenonderhoud is helemaal op de schop genomen om rekening te houden met dieren (zoals winterslaap). Ook wordt er sinds de komst van de PvdD in de Apeldoornse politiek steeds vaker gedebatteerd over zaken, die voorheen niet of zeer beperkt op de agenda werden gezet. Bijvoorbeeld dierenleed bij evenementen zoals een struisvogelrace, lokale voedselvoorziening, aantrekkelijkheid van gemeente voor bijen,natuurbescherming (o.a. Natura2000), jacht, de gevolgen van vlees eten en transitie naar een plantaardiger dieet, vuurwerk en uiteraard de bio-industrie.

Toch zijn er nog genoeg zaken die aangepakt moeten worden. Harry Voss: "Zolang er politieke partijen in de gemeenteraad zitten die alleen sier maken met natuur, milieu en duurzaamheid als het niks kost en/of die het woord dierenwelzijn niet in hun programma hebben staan en er alleen in verkiezingstijd aandacht aan besteden, wil ik politiek actief zijn. Onze fractie wil het meest kwetsbare en waardevolle in Apeldoorn beschermen en investeren in de transitie naar een duurzame samenleving, waarin met respect wordt omgegaan met mens, dier en natuur. Ik hoop de succesvolle koers van de afgelopen 4 jaar voort te zetten en alle misstanden en onwetendheid op het gebied van dieren, natuur en milieu voortdurend aan te kaarten."

Naast Harry Voss staan ook de huidige fractieleden Maaike Moulijn (36 jaar, werkzaam als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker), Marc Bontenbal (52 jaar, ervaren product- en keyaccountmanager), Jeanco Lapierre Armande (67 jaar, gepensioneerd docent scheikunde) en Marjolein Meurs ( werkzaam als directiesecretaresse) op de lijst. Nieuwkomers op de lijst zijn de 25-jarige Nathalie Hoogstraten (ondernemer in (kinder)entertainment) en Joke van Ameijde (actief in LETS, provinciale statenfractie en Aanschuifmaaltijden), die al enige tijd meelopen met de fractie om ervaring op te doen. Lijstduwers zijn dierenactivist Wendy Valender en het provinciale statenlid, Luuk van der Veer.

Gerelateerd nieuws

Beantwoording schriftelijke vragen PvdD inzake zwerfkatten

Klik op de link om de pdf te bekijken van de beantwoording schriftelijke vragen PvdD inzake zwerfkatten [hierlink]

Lees verder

Gemeenteraad over op vegetarische bitterballen

Apeldoorn, 9 november 2013. Afgelopen donderdag is er na de raadsvergadering een geheim onthuld. Afgelopen weken zijn de ra...

Lees verder