Gemeen­teraad over op vege­ta­rische bitter­ballen


9 november 2013

Apeldoorn, 9 november 2013.

Afgelopen donderdag is er na de raadsvergadering een geheim onthuld. Afgelopen weken zijn de raadsleden namelijk vegetarische bitterballen voorgezet in plaats van gewone bitterballen zonder dat men het wist. Deze ludieke actie was het initiatief van burgemeester John Berends en Partij voor de Dieren.

Na enkele weken de vegetarische bal geproefd te hebben, is er een enquĂȘte gehouden waaruit bleek dat iedereen de bitterbal lekker vond, sommigen vonden de bal zelfs lekkerder dan voorheen.

Partij voor de Dieren is zeer verheugd over de uitkomst en temeer omdat er nu onderzocht gaat worden of het haalbaar is om voortaan altijd vegetarische bitterballen te serveren. Dit is een eerste stap voor Apeldoorn in de hoognodige transitie naar minder vlees en meer plantaardig voedsel in het belang van dieren, milieu en het welbevinden van mensen in de wereld.

Gerelateerd nieuws

Harry Voss wederom lijsttrekker Partij voor de Dieren Apeldoorn

Apeldoorn, 31 oktober 2013. De Partij voor de Dieren heeft Harry Voss opnieuw aangewezen als beoogd lijsttrekker voor de kome...

Lees verder

Wat ruist er in het struikgewas?

Apeldoorn 19 november 2013 - De Partij voor de Dieren is door de gemeente Apeldoorn uitgenodigd om hun visie te geven op de b...

Lees verder