Huis­die­ren­strip­pen­kaart mini­ma­beleid schot in roos.


13 april 2015

De Partij voor de Dieren heeft ervoor gepleit dat er in het minimabeleid aandacht komt voor de kosten van huisdieren, vooral de bijzondere kosten zoals voor de dierenarts.

Op basis van dit verzoek heeft de wethouder het mogelijk gemaakt dat de strippenkaart (een kortingskaart voor minima) gebruikt kan worden bij een dierenspeciaalzaak en waarschijnlijk in de toekomst ook bij dierenartsen.

En wat blijkt, in de eerste maanden van 2015 zijn inderdaad veel strippen gebruikt voor besteding aan huisdieren. De PvdD is verheugd om te horen dat er bij minima inderdaad behoefte blijkt te zijn aan een tegemoetkoming in de kosten voor huisdieren. Op deze manier vergeet Apeldoorn ook de huisdieren niet als gezinnen door economische omstandigheden in de problemen zijn gekomen.

Gerelateerd nieuws

PvdD: minder toeristen naar Apeldoorn, minder overlast

De Partij voor de Dieren Apeldoorn pleit voor vermindering van toeristen naar attracties nabij Berg en Bos Er is veel verkeer...

Lees verder

Eerlijke winkelroute in Apeldoorn

Stichting Mondial heeft een eerlijke winkelroute in Apeldoorn geopend. Deze route loopt langs winkels met fair trade en biolo...

Lees verder