PvdD: minder toeristen naar Apeldoorn, minder overlast


13 april 2015

De Partij voor de Dieren Apeldoorn pleit voor vermindering van toeristen naar attracties nabij Berg en Bos Er is veel verkeer- en parkeeroverlast in Apeldoorn-West rond Apenheul, Julianatoren en Paleis Het Loo. Deze attracties trekken steeds meer bezoekers en dit zorgt voor overlast.

Het college heeft besloten tot een tijdelijke oplossing in de vorm van een extra parkeerplaats bij AGOVV. De PvdD vindt dat er structureel gekeken moet worden hoe wij ervoor kunnen zorgen dat er minder toeristen naar dit Natura 2000 natuurgebied komen en vraagt het college om met de attracties in gesprek te gaan hoe zij topdruktes kunnen voorkomen, bezoekersaantallen beter kunnen spreiden en uiteindelijk zullen toegaan tot een minder hoge bezoekersdruk.

De directeur van de Apenheul heeft aangegeven dat hij hierover wil meedenken. Tot nu toe is de Partij voor de Dieren de enige partij die vindt dat het programma “Toeristisch Toplandschap” nadelige gevolgen heeft voor zowel de inwoners als de natuur van Apeldoorn. Dit geldt niet alleen voor Apeldoorn-West maar ook voor bijvoorbeeld Radio Kootwijk. Natuur wordt opgeofferd aan de drang om steeds meer toeristen naar Apeldoorn te trekken. Eén van de bezoekers aan de Politieke Markt (PMA) noemde de inbreng van de PvdD verfrissend. Een partij die tenminste nadenkt over de toekomst en de belangen van de inwoners van Apeldoorn.

Foto: de Stentor, oktober 2014

Gerelateerd nieuws

Open Brief aan Oranje Comité Hoenderloo en café de Gouden Klok in Ugchelen

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: Komend weekend vieren we Pasen, een feest van de lente en het nieuwe leve...

Lees verder

Huisdierenstrippenkaart minimabeleid schot in roos.

De Partij voor de Dieren heeft ervoor gepleit dat er in het minimabeleid aandacht komt voor de kosten van huisdieren, vooral ...

Lees verder