Open Brief aan Oranje Comité Hoen­derloo en café de Gouden Klok in Ugchelen


31 maart 2015

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Komend weekend vieren we Pasen, een feest van de lente en het nieuwe leven. Een ei hoort daarbij.

Binnen de huidige economische tijden, veranderde kijk op de wereld en het besef dat we zuinig moeten omgaan met onze grondstoffen en voedsel, vragen wij u echter dringend eens kritisch te kijken naar het eieren meppen of gooien dat u wilt gaan organiseren tijdens de komende Paasdagen.

Wij als fractieleden van de Partij voor de Dieren Apeldoorn en met ons vele anderen vinden dat dit soort van vermaak niet meer van deze tijd is. Uit respect voor mens, dier en planeet mag voedsel niet worden verspild. Een vriendelijk alternatief voor het gooien met rauwe eieren vinden wij het beschilderen van hardgekookte eieren die daarna nog steeds voor consumptie geschikt zijn. Dit is zelfs in competitievorm te gieten.

Het is broodnodig dat wij anders omgaan met ons voedsel. Met meer respect en minder verspilling. Dat leren we niet door voedsel verspillende evenementen.

Een doelstelling van het Apeldoorns beleid is om de jeugd te stimuleren tot sociaal en verantwoordelijk burgerschap. Hoe leren jongeren verantwoord omgaan met hun ecologische voetafdruk, hoe leren jongeren sociaal om te gaan met minder bedeelden in de wereld als het verspillen van voedsel een volksevenement is? Volgens ons passen zulke evenementen niet bij het imago van sociale en duurzame gemeente, die Apeldoorn wil zijn.

Wij zouden het dus een mooi gebaar vinden wanneer u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en tijdens de komende Paasdagen en festiviteiten in de toekomst geen activiteiten meer organiseert waarbij onnodig voedsel wordt verspild.

Met vriendelijke groeten,

Partij voor de Dieren Apeldoorn

Gerelateerd nieuws

Gezellige avond première One Single Planet in Apeldoorn.

Na de wereldpremière in Amsterdam was het gisterenavond de beurt aan Apeldoorn om de nieuwe documentaire One Single Pl...

Lees verder

PvdD: minder toeristen naar Apeldoorn, minder overlast

De Partij voor de Dieren Apeldoorn pleit voor vermindering van toeristen naar attracties nabij Berg en Bos Er is veel verkeer...

Lees verder