Gezellige avond première One Single Planet in Apeldoorn.


17 maart 2015

Na de wereldpremière in Amsterdam was het gisterenavond de beurt aan Apeldoorn om de nieuwe documentaire One Single Planet van Marianne Thieme voor publiek te vertonen. Deze vierde documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation brengt de problemen in beeld waarmee de wereld te kampen heeft, en waaraan de traditionele politieke partijen nauwelijks aandacht besteden.

De wereld kan voorzien in onze behoeften, niet in onze hebzucht. Zoals wij nu leven hebben wij vier aardbollen nodig om in onze “behoeften” te kunnen blijven voorzien. Prijzen van brandstof en grondstoffen stijgen in rap tempo en straks zijn de schappen leeg.

De visie van traditionele politieke partijen is echter gericht op korte-termijn-economische-belangen en heeft geleid tot een zeer eenzijdige logica, waarin alles van waarde in geld vertaald wordt. Economische groei is echter het probleem, niet de oplossing.

De oplossing ligt bij ons en dat is ook de centrale stelling in deze nieuwe documentaire want de film gaat niet alleen over problemen maar ook over oplossingen. Als we minder en anders gaan consumeren kunnen we de wereld veranderen.

Na afloop van de vertoning gaf Karen Soeters, directeur bij het Nicolaas G. Pierson Foundation, een toelichting over de documentaire en beantwoordde ze de vele vragen van het Apeldoorns publiek.

Heeft u ook interesse in de film maar kon u helaas niet bij de première aanwezig zijn? Vanaf vandaag is de film gratis online te bekijken op www.onesingleplanet.nl


Gerelateerd nieuws

Apeldoornse première One Single Planet

Aanstaande maandagavond 16 maart vindt de Apeldoornse première van de nieuwe, spraakmakende documentaire van de Nicola...

Lees verder

Open Brief aan Oranje Comité Hoenderloo en café de Gouden Klok in Ugchelen

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: Komend weekend vieren we Pasen, een feest van de lente en het nieuwe leve...

Lees verder