Apel­doornse première One Single Planet


13 maart 2015

Aanstaande maandagavond 16 maart vindt de Apeldoornse première van de nieuwe, spraakmakende documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren) plaats.

In ‘One Single Planet' geeft Marianne Thieme een 'TED Talk'-achtige presentatie, waarin ze spreekt over de problemen waar onze planeet mee te maken heeft. De documentaire richt zich op vier onderwerpen die nog in onze generatie een probleem van ongekende omvang zouden gaan vormen als we niet samen komen tot creatieve oplossingen en een andere houding ten opzichte van elkaar, de wereld, de dieren, de natuur en het milieu. We zullen dus iets moeten, anders dan alleen maar hopen dat het goed komt.

In vier korte clusters laten wetenschappers hun licht schijnen over de problemen met betrekking tot waterschaarste en -vervuiling, voedselzekerheid, verlies van biodiversiteit en zoönosen (dierziekten die overdraagbaar zijn op mensen). Zij erkennen dat we een enorm probleem hebben, maar wijzen er ook op dat wij kunnen werken aan oplossingen voor die problemen.

Deze documentaire beoogt mensen bewust te maken van de problemen waarmee onze planeet te maken heeft en roept mensen op om zelf een deel van de oplossing te zijn, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen verantwoordelijkheid. Want we hebben tenslotte maar 1 planeet.

De Apeldoornse première vindt plaats in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC), Roggestraat 44, 7311CD Apeldoorn. De film begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.

Wij horen graag uiterlijk zondag 15 maart of u bij deze bijzondere première aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. Wij zetten u en uw eventuele introducés dan op de genodigdenlijst. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. U kunt zich hier aanmelden: https://partijvoordedieren.wufoo.com/forms/aanmelding-apeldoornse-premiare-one-single-planet.

We zien ernaar uit u bij de première te mogen begroeten.

Fractie Partij voor de Dieren Apeldoorn

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn bijvriendelijke stad

Tijdens de behandeling van de begroting afgelopen november heeft het college de toezegging gedaan de raad schriftelijk te inf...

Lees verder

Gezellige avond première One Single Planet in Apeldoorn.

Na de wereldpremière in Amsterdam was het gisterenavond de beurt aan Apeldoorn om de nieuwe documentaire One Single Pl...

Lees verder