Komt politiek verkie­zings­be­lofte bouwstop mega­stallen na?


15 april 2018

Tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuw gekozen raad van Apeldoorn komende donderdag 19 april, zal Maaike Moulijn, als kersverse fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, een motie vreemd indienen waarin het College wordt gevraagd geen vergunningen meer af te geven voor de bouw van veestallen met grote aantallen dieren.

Met deze motie zal ook meteen duidelijk worden wat de politieke beloften van deze nieuwe raad waard zijn.

Volgens de digitale stemwijzer, die overigens nog steeds online is, wordt het standpunt tégen de bouw van grote veestallen namelijk ook gesteund door: D66, ChristenUnie, PvdA, Lokaal Apeldoorn, GroenLinks, Gemeentebelangen, SP en 50 Plus. Een ruime meerderheid in de huidige raad dus.

Maaike Moulijn: “Wat de PvdD betreft is dit een spoedeisende zaak. Er is recent opnieuw een bouwaanvraag voor een grote stal ingediend. Wanneer de partijen die in de Stemwijzer kleur bekennen, dit ook in de raad zullen doen, kunnen we meteen werk maken van onze duurzaamheidsplannen en samen onze groeiende milieuproblemen aanpakken.”

Gerelateerd nieuws

Zwerfafval doorn in het oog

Zwerfvuil is een groot probleem en zorgt voor veel ergernis. Het ontsiert het straatbeeld en landschap, trekt ongedierte aan,...

Lees verder

PvdD actief tijdens landelijke zaaidag voor bijen en vlinders

Met dank aan de gemeente Apeldoorn voor het beschikbaar stellen van de grond en de zaden, hebben leden van de Partij voor de ...

Lees verder