Zwerf­afval doorn in het oog


13 april 2018

Zwerfvuil is een groot probleem en zorgt voor veel ergernis. Het ontsiert het straatbeeld en landschap, trekt ongedierte aan, zorgt voor vervuiling van bodem en water en veroorzaakt dierenleed. Naast verstikkingen, verstrikt en vast komen te zitten van vogels en wilde dieren, laat onderzoek zien dat afgelopen jaar al 4000 koeien stierven aan maagbloedingen door vermalen blikjes van de landerijen die direct en indirect in het voer terechtkwamen. Tevens komt 85% van het zwerfvuil in zee en veroorzaakt daar de ‘Plastic Soep’. Kortom, zwerfvuil is slecht voor natuur, dieren en mensen.

We hebben daarom het college vragen gesteld hoe ze denken dit groeiende probleem te gaan aanpakken? Deze lees je hier.

Maar we doen meer. We gaan zelf ook afval opruimen en krijgen van alle kanten aanmeldingen van mensen die mee willen helpen onze stad weer leefbaarder te maken.

Doe je ook mee??
Iedereen is welkom, ook al is het voor een half uurtje!
Kom aanstaande zaterdag 14 april naar de kinderboerderij bij het Matenpark. Vanaf 15.00 uur zijn we daar actief. Kijk ook even op onze agenda voor meer details.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Verdrijven zwijnen kom Hoenderloo mislukt

Op woensdagochtend 4 april heeft Harry Voss, geholpen door zo'n 15 mensen, geprobeerd om de zwijnen die zich nog in de kom va...

Lees verder

Komt politiek verkiezingsbelofte bouwstop megastallen na?

Tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuw gekozen raad van Apeldoorn komende donderdag 19 april, zal Maaike Moulijn, al...

Lees verder