Verdrijven zwijnen kom Hoen­derloo mislukt


9 april 2018

Op woensdagochtend 4 april heeft Harry Voss, geholpen door zo'n 15 mensen, geprobeerd om de zwijnen die zich nog in de kom van Hoenderloo bevonden, terug te drijven naar de andere zijde van het wildraster.

Door met stokken tegen de bomen te tikken werd voldoende geluid gemaakt om de dieren attent te maken op hun komst en door van twee kanten te komen werd getracht de dieren naar een plek te loodsen waar een gat in het hek zat. Uiteindelijk werd één zwijn gevonden maar het dier vond het gat niet en rende uiteindelijk weg.

Zwijnen die nu nog in het dorp Hoenderloo aangetroffen worden, zullen alsnog worden geschoten. Een bittere tegenstrijdigheid. Bewoners van Hoenderloo verdienen immers goed geld aan toeristen die naar de Veluwe komen om herten en zwijnen te bewonderen. Bovendien mag je er toch van uit gaan dat mensen die in de bossen wonen natuurliefhebbers zijn? Maar wanneer de natuur vervolgens in de tuintjes rondscharrelt is dat reden genoeg om naar het geweer te grijpen.

Gerelateerd nieuws

Kroondomein het Loo blijft vanaf nu het hele jaar geopend

De Tweede Kamer nam dinsdag, 3 april, een motie van de Partij voor de Dieren aan waarin Kroondomein Het Loo het hele jaar voo...

Lees verder

Zwerfafval doorn in het oog

Zwerfvuil is een groot probleem en zorgt voor veel ergernis. Het ontsiert het straatbeeld en landschap, trekt ongedierte aan,...

Lees verder