Partij voor de Dieren


6 oktober 2010

De Partij voor de Dieren is verheugd over antwoorden van het college over vragen die gesteld zijn 15 maart en 5 augustus 2010 over evenementen met dieren. De vragen hadden in het bijzonder betrekking op misstanden op de paardenmarkt in Wenum Wiesel en in Loenen dit jaar. Het college van B&W heeft toegezegd dat de Algemene Inspectiedienst en de Landelijke Inspectiedienst voortaan een afschrift krijgen van de verleende evenementenvergunning waarbij dieren worden gebruikt.

De Partij voor de Dieren hoopt dat dit zal bijdragen tot een beter dierenwelzijn op evenementen waarbij dieren worden gebruikt.

Verder is de Partij voor de Dieren verheugd dat het college in het antwoord duidelijk aangeeft wat er momenteel op dierenwelzijn gebied is geregeld, zoals het plaatsen van schuilstallen voor o.a. paarden, de regels rond het tijdens de broedtijd werken in plantsoenen, en vergunningverlening voor het gebruik van dieren voor vermaak, zoals in circussen.

Voor de Partij voor de Dieren genoeg redenen om positief en verheugd te zijn over het antwoord, dat echter aantoont dat het voor de PvdD noodzakelijk is om te blijven werken aan een nota Dierenwelzijn die alles op dit gebied goed vastlegt.

Gerelateerd nieuws

PvdD Apeldoorn legt verantwoording af over 1e half jaar gemeenteraad

In het kader van Dierendag staat Partij voor de Dieren op zaterdag 2 oktober met een stand in de binnenstad. Na een half ja...

Lees verder

Partij voor de Dieren Apeldoorn heeft tegen de nieuwe begroting gestemd.

Partij voor de Dieren is van mening dat er te gemakkelijk met duurzaamheid omgesprongen is en gaat worden. De fractie wil h...

Lees verder