Partij voor de Dieren Apeldoorn bezoekt Aarde­huis­project


6 juli 2015

Afgelopen donderdagavond 2 juli heeft de Partij voor de Dieren Apeldoorn een excursie georganiseerd naar de ecologische wijk in opbouw in Olst.
Hier worden 23 aardehuizen worden gebouwd die zelfvoorzienend zijn op het gebied van drinkwatervoorziening, afvalwaterzuivering, warmte (verwarming middels hoog rendement houtkachels) en elektriciteit. Ze zijn gebouwd van secundaire materialen waar het kan en nieuw waar het moet, en dan nog zoveel mogelijk van natuurlijke materialen, gerecyclede materialen en/of lokale materialen.
Het project is uniek in Europa en heeft inmiddels ruim 3000 bezoekers en 2000 vrijwilligers gehad, van over de hele wereld. Een van de initiatiefnemers, Estella Franssen, heeft meer dan 35 belangstellenden uit Apeldoorn en omgeving rondgeleid over het terrein en van alles verteld over wat het inhoudt om zo'n project op te zetten.
Inmiddels bestaat er ook een initiatief dat in Gelderland een ecodorp wil bouwen. De Partij voor de Dieren vindt duurzame woningbouw belangrijk en is van mening dat er in Apeldoorn nog veel te weinig gebeurt. Het gaat de Partij voor de Dieren niet alleen om energieneutraliteit, maar bijvoorbeeld ook om meer groene daken (goed voor de biodiversiteit), minder rioolaansluitingen (want hierdoor verdwijnen veel waardevolle voedingsstoffen) en minder gebruik van schoon drinkwater (bijvoorbeeld voor het doorspoelen van de wc).


Wie ook belangstelling heeft voor de ecowijk in Olst, op 26 september wordt er een festival georganiseerd om het einde van de bouw te vieren. Iedereen is dan van harte welkom. Iedereen die graag een ecohuis in Apeldoorn zou willen bouwen wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de Partij voor de Dieren (pvdd@apeldoorn.nl). Bij voldoende belangstelling wordt er een themabijeenkomst georganiseerd om alle belangstellenden met elkaar in contact te laten komen.

Gerelateerd nieuws

Fractie Apeldoorn organiseert politieke meeloopavond

Aanstaande donderdagavond 9 juli organiseren we een politieke meeloopavond voor iedereen die belangstelling heeft voor de pla...

Lees verder

College geeft antwoord op vragen eenden in de put

Het college heeft vanavond tijdens de Raadsvergadering antwoord gegeven op de actualiteitsvragen die de Partij voor de Dieren...

Lees verder