College geeft antwoord op vragen eenden in de put


9 juli 2015

Het college heeft vanavond tijdens de Raadsvergadering antwoord gegeven op de actualiteitsvragen die de Partij voor de Dieren heeft gesteld over de dieronvriendelijke riolen waaruit onlangs nog 3 eendenkuikens werden gered.

Het College complimenteerde en bedankte de wijkagente allereerst voor haar doortastende optreden waarmee ze de eendenkuikens het leven redde. Vervolgens constateerde het College dat 1/3 van de gemeentelijke riolen diervriendelijk is en voegde daaraan toe dat bij werkzaamheden aan het riool oude riolen voor een diervriendelijke variant vervangen worden. Om nu alle 3000 dieronvriendelijke riolen te vervangen kost de gemeenschap 18 miljoen euro. Het gaat dus op korte termijn niet lukken om alle riolen te vervangen.

Fractievoorzitter van de PvdD, Harry Voss, bood de nieuwe wethouder voor dierenwelzijn, Mark Sandmann, een rapport aan dat budgetvriendelijke alternatieven aanbiedt om riolen diervriendelijker te maken en de wethouder heeft aangegeven hierover graag met Harry in gesprek te gaan.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Apeldoorn bezoekt Aardehuisproject

Afgelopen donderdagavond 2 juli heeft de Partij voor de Dieren Apeldoorn een excursie georganiseerd naar de ecologische wijk ...

Lees verder

Voorjaarsnota: "We willen niet alleen harde cijfers maar ook daadkracht!!"

Op donderdagavond 18 juni is de Voorjaarsnota "Door leeft" besproken en konden gemeenteraadsfracties input leveren over de in...

Lees verder