Partij voor de Dieren geschokt over Apel­doornse bont verkoop!


21 januari 2014

Apeldoorn, 21 januari 2014. De Partij voor de Dieren in Apeldoorn heeft de afgelopen weken een onderzoek gedaan naar de verkoop van bont in winkels in de binnenstad van Apeldoorn. De resultaten zijn schokkend. Er zijn op dit moment minstens 14 winkels waar echt bont wordt verkocht. Dit zijn: Hettema Bontmode, Buining, Houtbrox, van Setten, Hangar, Windkracht 7, Beerman, Ladylicious, Betty Barclay, Witteveen, Deveraux, La Peche, Noa Noa en New York Fashion.

Genoeg redenen voor Partij voor de Dieren om aandacht te vragen voor dit soort dierenleed en de consument hierover te informeren. Veel consumenten weten vaak niet dat het om echt bont gaat en denken dat een jas met bont ontzettend duur is. Niets is minder waar want een jas met bont kan soms goedkoper zijn dan met nepbont. Ook wordt er vaak gedacht dat het bij bont om een restproduct gaat. Dit klopt niet. Dieren worden speciaal voor het bont gefokt. Het vlees wordt niet gegeten. Ook denken consumenten soms dat het met het dierenwelzijn wel goed zit omdat een bontkraag uit Europa komt. Echter, op het label van jassen met bont wordt zelden vermeld waar het vandaan komt en welk dier er voor gestorven is. Het meeste bont komt uit China waar dieren onder erbarmelijke omstandigheden leven en op een gruwelijk manier aan hun eind komen. Ze worden op de grond doodgeslagen en vaak levend van hun vacht ontdaan.

De Partij voor de Dieren heeft al informatie verspreid bij ROC Aventus en zal komende tijd vaker te zien zijn op plaatsen om mensen bewust te maken van het dierenleed dat schuilgaat achter bont.

Gerelateerd nieuws

Verkiezingsprogramma Partij voor de Dieren Apeldoorn is vanaf 1 februari 2014 beschikbaar.

Er is hard gewerkt aan een zorgvuldig verkiezingsprogramma voor de Gemeente Apeldoorn. Lokale items zijn goed vertegenwoordig...

Lees verder

Partij voor de Dieren lanceert Vega-vrijdag in Apeldoorn

Klik hier http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/vega-vrijdag-in-apeldoorn-1.4148380voor het persbericht in de Stentor over ...

Lees verder