Partij voor de Dieren telt haar zege­ningen


8 juni 2014

Apeldoorn, 6 juni 2014.

Gisteren was een historische dag in Apeldoorn. Gedeputeerde van Dijk maakte bekend dat het megastallenproject LOG Beemte-Vaassen niet doorgaat. Al jaren is de provincie Gelderland met de gemeenten Apeldoorn en Epe bezig om het mogelijk te maken dat intensieve veehouderij zich vestigt in een speciaal gebied, het landbouwontwikkelingsgebied. Na jaren van strijd, politieke druk, demonstraties en rechtszaken door de Partij voor de Dieren, milieuorganisaties en omwonenden blijkt er geen draagvlak en behoefte te zijn aan zo'n gebied.

Harry Voss, raadslid voor de Partij voor de Dieren in Apeldoorn: "Wij zijn heel blij dat de provincie eindelijk tot het inzicht is gekomen dat megastallengebieden ongewenst zijn. Het schaadt de leefbaarheid van het gebied, het is desastreus voor het milieu en dierenwelzijn en levert grote gezondheidsrisico's op. Jammer dat er zoveel tijd en publiek geld aan deze nutteloze zaak is besteed, maar gelukkig dat men toch nog tot inkeer is gekomen."

Het afschaffen van het LOG betekent echter niet dat het nu afgelopen is met de intensieve veehouderij. Boeren mogen blijven uitbreiden, echter onder striktere voorwaarden van duurzaamheid en dierenwelzijn dan voorheen. En nieuwvesting mag niet meer, omdat er al veel veehouders stoppen.

De gemeente Apeldoorn zal nu een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied moeten gaan maken.

De Partij voor de Dieren zal ook hier weer actief toezien dat het een diervriendelijk en megastallenvrij bestemmingsplan gaat worden.

Gerelateerd nieuws

Protest tegen kamelenrace

Apeldoorn, 5 juni 2014. De Partij voor de Dieren protesteert maandagmiddag (Tweede Pinksterdag) tegen een kamelenrace in Ugch...

Lees verder

Protest tegen omstreden Apeldoorn kamelenrace op tweede Pinksterdag

Op tweede Pinksterdag heeft de Partij voor de Dieren gedemonstreerd tegen de kamelenrace in Ugchelen. Wij vinden dat vermaak...

Lees verder