Partij voor de Dieren wint fors in Apeldoorn


21 maart 2014

Apeldoorn, 21 maart 2014. De PvdD heeft vergeleken met 2010 29% meer stemmen behaald. Fractievoorzitter Harry Voss in het duidingsdebat op 20 maart: "Hieruit blijkt dat de PvdD in Apeldoorn geen eendagsvlieg is en behoren we tot de winnaars van de verkiezingen, net als D66, CU, SGP, VSP en PSA". Helaas heeft dit net niet (op 38 stemmen na) tot een 2e zetel geleid. Maar hieruit blijkt wel dat er onder de Apeldoorners een groeiend verzet is. Steeds meer mensen willen mededogen voor mensen en dieren en meer aandacht voor duurzaamheid. Wat ons betreft moeten in het collegeakkoord hierover concrete afspraken worden gemaakt. Andere partijen roepen ook dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, maar wat wordt er concreet gedaan?

De PvdD heeft een voorkeur voor een kleine coalitie en een stevige oppositie, bijvoorbeeld bestaand uit D66, CU, CDA en GroenLinks. Een vijfde wethouder is alleen bespreekbaar als de wethouders 80% kosten en liefst 100% inzet leveren. Wij willen een wethouder specifiek voor dierenwelzijn, natuur en duurzaamheid. Ook gezien de dierenwelzijnsnota, die binnenkort als initiatiefnota wordt ingediend door een raadsmeerderheid onder leiding van de PvdD.

Gezien het 'Blokhuiseffect' (grote winst voor CU die te danken is aan de deskundige en gewaardeerde zorgwethouder die deze partij levert) pleit de PvdD ervoor dat Paul Blokhuis weer zorgwethouder wordt. Ook vraagt de PvdD aandacht voor een wat evenwichtigere samenstelling van het college, dus niet bestaand uit alleen maar mannen, zoals de afgelopen jaren het geval was.

"Helaas ga ik geen wethouder worden met 1 zetel," verzucht Harry Voss met een knipoog naar het verkiezingsdebat waar hem gevraagd werd wat voor wethouder hij zou willen leveren. "Maar wij zullen, zoals u van ons gewend bent, een kritische luis in de pels blijven als dat nodig is. En ook voor advies op dierenwelzijn, duurzaamheid, natuur en zorg, onze deskundigheden, kunt u bij ons terecht."

Gerelateerd nieuws

Actie bijenreservaat

Apeldoorn, 18 maart 2014. De fractie van Partij voor de Dieren Apeldoorn heeft gisteren met ondersteuning van Marianne Thieme...

Lees verder

Grote delen bestuursakkoord uit verkiezingsprogramma PvdD

De Partij voor de Dieren is verheugd over het afgesloten bestuursakkoord. Fractievoorzitter Harry Voss: "Grote delen uit...

Lees verder