Petitie voor schuil­stallen op politieke agenda


24 februari 2015

In december 2014 heeft Vivian van Opheusden de petitie ‘Schuilstallen in het buitengebied’ op het Apeldoornse loket van de website petities.nl geplaatst.

Gemeentelijke regelgeving voorziet niet in de regulering op het gebied van schuilstallen voor paarden in weilanden. In het kader van dierenwelzijn is het belangrijk dat dieren, die dag en nacht buiten verblijven, toegang hebben tot een schuilgelegenheid, zoals reeds door diverse belangenorganisaties waaronder de dierenbescherming is aangegeven.

Middels deze petitie wordt er een oproep gedaan aan de gemeente Apeldoorn om het mogelijk te maken schuilstallen voor paarden in het buitengebied te plaatsen.

De petitie heeft 1.618 ondertekeningen en staat binnenkort op de politieke agenda van de raad. Op donderdag 5 maart zal Vivian van Opheusden tijdens een gesprek met de raad haar petitie nader toelichten. U bent als belangstellende en dierenliefhebber van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en zo uw steun kenbaar te maken.

Het gesprek met de raad vind plaats vanaf 19.00 uur in zaal “Het Rode Hert” in het Stadhuis in Apeldoorn, Marktplein 1, en duurt drie kwartier.

Gerelateerd nieuws

PvdD nodigt partijen uit voor gesprek over toekomst Radio Kootwijk

Afgelopen zaterdag, 7 februari, zijn vertegenwoordigers van het CDA, D66, Groen Links, Gemeentebelangen en Partij voor de Die...

Lees verder

Radio Kootwijk aanstaande 5 maart op politieke agenda

Aanstaande donderdag, 5 maart, wordt om 19.00 uur op het stadhuis in Apeldoorn een informatieve bijeenkomst gehouden over het...

Lees verder