Plan van aanpak ener­gie­tran­sitie Apel­doornse bedrijven gereed


6 november 2017

Vanaf 1993 is de Wet Milieubeheer in werking getreden.

Deze wet verplicht bedrijven en organisaties, die een jaarlijks energieverbruik hebben van minimaal 50.000 kWh elektra en/of 25.000 kuub gas, alle energiebesparende maatregelen te realiseren met een terugverdientijd van maximaal vijf jaar.

Uit het antwoord op vragen, die wij in april van dit jaar aan de gemeente stelden over de handhaving van deze wet, bleek dat ook onze gemeente op dit punt achterloopt en informatie over het energiegebruik van bedrijven nauwelijks werd geregistreerd en pas sinds 2016 relevante energiegegevens van bedrijven wordt bijgehouden.

In juni werd de motie die we over dit onderwerp indienden, genaamd “voorkom dweilen met de kraan open” aangenomen en inmiddels is een plan van aanpak geschreven voor de energietransitie van Apeldoornse bedrijven genaamd ; “de kraan gaat dicht”.

In dit plan gaat de gemeenteraad van Apeldoorn jaarlijks geïnformeerd worden over het energiebeleid van bedrijven en hun vorderingen op het gebied van energiebesparing. Tevens is bepaald dat energiebesparende maatregelen die zichzelf binnen 5 jaar terugverdienen onmiddellijk moeten worden uitgevoerd en wordt er fors meer geld uitgegeven om ervoor te zorgen dat alle bedrijven vóór 2020 gecontroleerd zijn.

Opnieuw een stap in de goede richting naar een beter en gezonder milieu.

Gerelateerd nieuws

Leven 10 tamme zwijnen in gevaar

Voor tien zwijnen die als toeristenlokker werden gebruikt door wildpark Aardhuis dreigt de kogel, nu het beheer van het park ...

Lees verder

De vijf van lijst Apeldoorn stellen zich voor

Lees verder