Leven 10 tamme zwijnen in gevaar


28 oktober 2017

Voor tien zwijnen die als toeristenlokker werden gebruikt door wildpark Aardhuis dreigt de kogel, nu het beheer van het park is overgenomen.

De jachtpromotie maakt plaats voor milieu - en natuureducatie, op zich een prima initiatief maar het kan niet zo zijn dat daarom de zwijnen, die inmiddels bijna tam geworden zijn, daarvoor afgeschoten moeten worden.

De Partij voor de Dieren vindt dat er een diervriendelijke oplossing gevonden moet worden om de leefsituatie van de zwijnen te verbeteren. Afschot is geen optie.

De gemeente wil graag een toeristisch toplandschap. Eén van de Apeldoornse trekpleisters is wild spotten. Veel natuurliefhebbers die hiervoor komen, staan negatief tegenover de jacht. We moeten dus extra zuinig zijn op onze kroonjuwelen: de flora en fauna van de Veluwe. Daarvoor komen toeristen hier en dat maakt onze leefomgeving zo bijzonder.

We hebben daarom het college hierover vragen gesteld want welke gevolgen heeft dit door het imago van Apeldoorn als diervriendelijke stad? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Apeldoorn juist een dier- en natuurvriendelijk toeristische trekpleister wordt waar dieren niet zomaar gedood wanneer er andere plannen worden gemaakt?

Gerelateerd nieuws

Nieuwe lijsttrekker fractie Apeldoorn is bekend

Maaike Moulijn is voorgedragen als lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren Apeldoorn. Ze neemt hiermee het stokje over van...

Lees verder

Plan van aanpak energietransitie Apeldoornse bedrijven gereed

Vanaf 1993 is de Wet Milieubeheer in werking getreden. Deze wet verplicht bedrijven en organisaties, die een jaarlijks energ...

Lees verder