Nieuwe lijst­trekker fractie Apeldoorn is bekend


23 oktober 2017

Maaike Moulijn is voorgedragen als lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren Apeldoorn. Ze neemt hiermee het stokje over van huidig fractievoorzitter Harry Voss.

Harry heeft zich niet meer verkiesbaar gesteld en zal de kandidatenlijst als lijstduwer ondersteunen. Op het partijcongres van 19 november stellen de leden van de Partij voor de Dieren de definitieve lijst vast.

Maaike Moulijn is al vanaf 2010 fractievertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren Apeldoorn. Daarnaast is ze sinds 2015 statenlid voor de PvdD in Gelderland.

In het dagelijks leven heeft ze een adviesbureau op het gebied van zorg en welzijn. Ook verzorgt ze cursussen over moestuinieren en zelfvoorzienend leven. Daarnaast is ze een van de initiatiefnemers van het succesvolle burgerinitiatief Vega Vrijdag en de Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn.


Maaike: “Ik vind het een grote eer om voorgedragen te worden als lijsttrekker. Het roer moet om wanneer we een groene en gezonde gemeente willen worden en onze duurzaamheidsambities om klimaatneutraal te zijn willen halen. Niet alsmaar meer bouwen en wegen aanleggen maar meer groen in de stad. Denk aan buurt- en schoolmoestuinen, natuurlijke speelgelegenheden en voedselbossen. Bovendien moeten we onze huidige natuurgebieden beter gaan beschermen.

Uiteraard ben ik tegen intensieve veehouderij en blijven we ons verzetten tegen de bouw van megastallen. Op het gebied van dierenwelzijn en jacht willen we de ingezette lijn voortzetten en Apeldoorn steeds diervriendelijker maken. We willen de groenste gemeente van Nederland worden waarin het goed toeven is voor zowel mens als dier.”

Gerelateerd nieuws

Doe mee aan onze dierendag fotowedstrijd

De afgelopen maanden zijn dieren veelal op een akelige manier in het nieuws geweest. Denk maar aan de vele stalbranden en de ...

Lees verder

Leven 10 tamme zwijnen in gevaar

Voor tien zwijnen die als toeristenlokker werden gebruikt door wildpark Aardhuis dreigt de kogel, nu het beheer van het park ...

Lees verder