Raads­vragen over paar­den­markt in Loenen


6 augustus 2010

Apeldoorn, 6 augustus 2010 - Partij voor de Dieren raadslid Harry Voss bracht 2 augustus een werkbezoek aan een paardenmarkt in Loenen. Het Apeldoornse raadslid is bezorgd om het welzijn van de paarden en stelde vragen over de vergunningverlening voor het evenement en het toezicht op dierenwelzijn.

Gemeenteraadslid Harry Voss was tijdens zijn werkbezoek op de paardenmarkt zeer verbaasd over de hoeveelheid mensen die tussen de dieren liepen. Niet alleen paarden en pony’s werden verhandeld, ook was er een lama te koop wat een exotisch dier is. Verder trof hij een kleindierenmarkt aan waar kinderen jonge konijnen verhandelden. Harry Voss wil van de gemeente weten of er ook een vergunning verleend is voor de verkoop van deze dieren.

Het Partij voor de Dieren raadslid wil verder van het college weten op welke manier er toezicht is gehouden op het welzijn van de dieren. Paarden- en veemarkten zijn geen plekken om dieren te verhandelen en daarom pleit de Partij voor de Dieren voor een verbod. De markten leveren stress op voor dieren, er is weinig toezicht op dierenwelzijn en het gevaar bestaat dat dierziekten sneller verspreid worden. Bovendien staan de paarden vaak urenlang vastgebonden zonder eten of drinken.

Klik hier voor de raadsvragen

Bekijk hieronder foto’s van het werkbezoek van Harry Voss

Tijdens het werkbezoek sloeg er een paard op hol die op zijn rug belandde


Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verheugd: ook in Apeldoorn een wethouder dierenwelzijn

Partij voor de Dieren Apeldoorn had al eerder aangedrongen op een wethouder voor dierenwelzijn, zoals al het geval was in v...

Lees verder

Evaluatie Apeldoornse waterhuishouding

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over de Apeldoornse waterhuishouding. Aan de ene kant is er de afgelopen...

Lees verder