Voor­koming proef­bo­ringen scha­liegas


11 juli 2012

Partij voor de Dieren heeft verzocht de proefboringen van schaliegas op de agenda te zetten, ze maken zich grote zorgen over het verzoek BNK Petroleum om ergens in Gelderland proefboringen naar schaliegas uit te voeren.
Het ministerie wil eerst een onderzoek afwachten naar de gevolgen van boringen voor mens en natuur. De gemeente Apeldoorn heeft zich nog niet uitgesproken over de proefboringen, andere gemeentes op de Veluwe wel.

Op deze manier stelt Apeldoorn zich gewillig op in de zaak, en zijn ze het eerste aan de beurt als er proefboringen gaan plaats vinden. Daarom verzoekt fractievoorzitter Harry Voss de gemeente dan ook om zich hier over uit te spreken. Partij voor de Dieren hoopt hiermee alweer een aanval op de prachtige groene in de gemeente Apeldoorn te voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Jaarstukken 2012: veel geld in bodemloze putten

De gemeente Apeldoorn staat er penible voor blijkt uit de jaarstukken van 2012. Ze heeft een omvangrijke leningenportefeuil...

Lees verder

Verkiezingscampagne ook in Apeldoorn gestart.

Fractievoorzitter Harry Voss, nummer 15 op de landelijke lijst, en Jeanco Lapierre Armande hebben alle plakzuiltjes in Ape...

Lees verder