Vragen over aanleg fietspad in Radio Kootwijk


6 maart 2012

Partij voor de Dieren staat kritisch tegenover de plannen van Staatsbosbeheer rond Radio Kootwijk. De organisatie had plannen om een twee meter breed betonpad tussen Radio Kootwijk en de Hoogbuurlose Heide aan te laten leggen. Het fietspad loopt door een stuk kwetsbare natuur, dat onderdeel is van een Natura 2000-gebied.

Een groep bezorgde burgers protesteerde eerder bij Staatsbosbeheer tegen de plannen, en daarnaast dienden zij bij de gemeente een bezwaarschrift in tegen de vergunning voor de aanleg. Ook loopt er bij de Raad van State een procedure tegen het nieuwe bestemmingsplan dat voor de herinvulling van het voormalige zendstation is opgesteld.

Ondanks deze protesten zijn de werkzaamheden voor het fietspad al gestart. Daarom stelt Partij voor de Dieren de gemeente Apeldoorn hier kritische actualiteitvragen over.
Deze kunt u hier lezen.

Gerelateerd nieuws

Schriftelijk vragen over de toegenomen verwaarlozing van paarden

De landelijke Sectorraad Paarden is verontrust over het toenemend aantal meldingen van verwaarlozing van paarden en pony&#3...

Lees verder

Waarschuwingsborden geplaatst overstekende eenden

Gisteren plaatste gemeente Apeldoorn, onder toeziend oog van Partij voor de Dieren Apeldoorn, borden langs de Aluminiumweg....

Lees verder