Wilde dieren zijn niet gelukkig in circus


29 april 2015

Deze week, het zal u niet ontgaan zijn, worden er voorstellingen in Apeldoorn gehouden door circus Freiwald. Een gewoon goed circus zoals een circus hoort te zijn, zoals het circus zichzelf beschrijft, met een nieuwe productie; “Buba – 35 jaar gelukkig in het circus”. Buba is een olifantendame die het erg naar haar zin heeft in het circus en vooral ook geen stress kent, althans volgens de eigenaren.

En volgens Buba?

Bij olifanten gelden leeftijd en grootte als eerste criterium voor leiderschap en dominantie en assertiviteit en agressie als tweede. Aangezien de mens veel kleiner is moet, om een olifant te temmen, trainen en kunstjes te leren, agressie en geweld toegepast worden. Dat levert veel stress op bij deze zeer intelligente dieren. Buba is dus niet gelukkig en haar aanwezigheid in circus Freiwald is niet oké.

Een gewoon goed circus maakt geen gebruik van dieren. Wilt u dus genieten van een echt goed circus zoals circus hoort te zijn, kijkt u dan op wildedierendetentuit.nl en bezoek een circus zonder wilde dieren die op verschillende locaties in Nederland voorstellingen geven.

Veel plezier alvast.

Gerelateerd nieuws

Apeldoornse gemeenteraad fietst langs koeien in de wei op 25 april

Hoera, de koeien staan weer in de wei!! Helaas lopen er steeds minder koeien buiten, maar in Apeldoorn en omstreken gaan de m...

Lees verder

Radio Kootwijk in de Raad besproken

Vanavond, 28 mei, is tijdens de Raadsvergadering gesproken over het Bestemmingsplan Radio Kootwijk. De stemmingen over Radio...

Lees verder