Apeldoorn heeft focus op het voorkomen van afval.....


....maar stemt tegen de invoering van de Ja-Ja sticker

1 december 2021

Vorige maand heeft de Partij voor de Dieren, samen met de ChristenUnie, een motie ingediend om de JA-JA-sticker in Apeldoorn in te voeren.

Nu moet je een sticker plakken wanneer je geen folders in je brievenbus wilt. Bij invoering van de JA-JA-sticker plak je een sticker wanneer je wél folders wilt ontvangen. Zo kies je als consument bewust voor folders en voorkomen we dat er folders voor niets worden gedrukt en verspreid. Veel verdwijnt nu ongelezen in de papierbak.

In de begroting staat dat Apeldoorn actief deelneemt aan projecten "waarin de focus ligt op het voorkomen van afval". Heel vreemd dat het college adviseerde om deze motie niet aan te nemen. En jammer dat een raadsmeerderheid daar in mee ging. In Amsterdam waar de JA-JA sticker in gebruik is, wordt jaarlijks 1,8 miljoen kilo papier per jaar bespaard! Dat is heel veel afval dat voorkomen wordt.

De motie werd mede ingediend door D66, VSP, GB en GroenLinks, en gesteund door de SP en de PvdA. Tegen waren Lokaal, SGP, VVD, CDA, 50PLUS en WijApeldoorn.

Apeldoorn loopt hiermee weg voor een onontkoombare ontwikkeling. Wij gaan het na de verkiezingen gewoon nog een keer proberen!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Achmea maakt werk van biodiversiteit

De Partij voor de Dieren zet zich al jaren in om de biodiversiteit in Apeldoorn te versterken. Dat is hard nodig want wereldw...

Lees verder

Fractiemedewerker PvdD redt twee dwergkonijnen van gewisse dood

Vlak voor de kerstdagen staan 2 dwergkonijntjes in een hok te geef op het Marktplein in Apeldoorn. Het zijn duidelijk binne...

Lees verder