Begin verbod op parti­culier vuurwerk in Apeldoorn


14 januari 2012

Partij voor de Dieren Apeldoorn wil graag dat de gemeente het voortouw neemt in het verbod op vuurwerk voor particulieren. Helaas zal een compleet verbod niet haalbaar zijn voor het einde van het jaar, daarom wil de fractie dit in stappen gaan doen. Zo willen ze strengere handhaving bij het illegaal afsteken van vuurwerk, en moeten verkoopshows verboden worden. In plaats van het particulier vuurwerk zouden er dan drie grote vuurwerkshows in Apeldoorn kunnen komen.

Omdat vuurwerk zoveel stress veroorzaakt bij zowel mensen als dieren, en het zoveel schade veroorzaakt hoopt fractievoorzitter Harry Voss op een landelijk vuurwerkverbod.
Tijdens de gemeenteraadsvergaderingen kapte de burgemeester het onderwerp af en zei de landelijke ontwikkelingen af te willen wachten. De fractie zal snel met vragen komen en dit doorzetten, zoals beloofd bij de verkiezingscampagne.

Gerelateerd nieuws

Greenpeace zet kernafval op stoep van Apeldoorn

Greenpeace zette vandaag het nucleaire vuilnis van energieminister Verhagen buiten. Op de stoep van het gemeentehuis in Ap...

Lees verder

Hoorzitting over bouwplannen megastallen

Afgelopen donderdag 12 januari j.l. was er op de Politieke Markt Apeldoorn een hoorzitting over het ontwerpbestemmingsplan...

Lees verder