Dassen dupe van versto­ringen leef­gebied in Apeldoorn


16 juni 2015

Partij voor de Dieren Apeldoorn stelt actualiteitsvragen over de das in de knel. Dassen zijn beschermde dieren. Ze mogen niet gedood, verontrust of anderszins verstoord worden. Ook de dassenburcht is beschermd en deze mag niet vernield of betreden worden.

In Apeldoorn leven verschillende dassenfamilies. Helaas lijkt het wel alsof hun leven steeds vaker verstoord wordt. Bij de Julianatoren gaat het niet goed. Daar is opeens een circustent verrezen, slechts tientallen meters van twee dassenburchten, waardoor de zwaar beschermde dieren uit hun woonomgeving verjaagd worden. Maar ook bij particulieren gaat het mis. In Loenen komen door het spuiten van gif en plaatsen van hekwerken dassen in de knel.

Wat doet de gemeente om dassen te beschermen? Aankomende donderdagavond, 18 juni, horen we de antwoorden van het college.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 21.00 uur in de raadszaal.

De actualiteitsvragen kunt u hier lezen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren start zwartboek Radio Kootwijk

Binnen één week, nadat het nieuwe bestemmingsplan Radio Kootwijk door een meerderheid van de Apeldoornse gemeenteraad was goe...

Lees verder

Onderzoek naar dassenverstoring Loenen begonnen

Tijdens de raadsvergadering van 18 juni jongstleden heeft de Partij voor de Dieren actualiteitsvragen gesteld over de dassen ...

Lees verder