Eerste bijeen­komst over toekomst veehou­de­rijen komende woensdag


Experts praten raad bij over stik­stof­pro­ble­matiek

17 november 2020

Afgelopen juni werd door de raad van Apeldoorn de motie aangenomen om natuur-inclusieve kringloop veehouderijen te stimuleren binnen onze gemeente. Met deze motie is een enorme stap gemaakt in de richting van een betere toekomst voor mens, dier en planeet.

Inmiddels is de begeleidingsgroep Veehouderijen vanuit de raad al meerdere malen bij elkaar gekomen en is de uitvoering in volle gang. Voor de aanpak is aan de begeleidingscommissie advies gevraagd om de raad mee te nemen in verschillende thema’s die betrekking hebben op de motie middels expertmeetings.


De eerste expertmeeting vindt aanstaande woensdag 25 november plaats. Hoogleraar milieuwetenschappen Jan Willem Erisman, Programmamanager landbouw Anne van Doorn en biologische varkensboer Albert Barmentloo zullen met de werkgroep in gesprek gaan over de transitie van de boer, stikstof, natuur inclusieve kringloop landbouw/veehouderijen. Aangevuld met een verhaal uit de praktijk geeft dit een goede eerste invulling aan de onderdelen in de motie en samenhang met betrekking tot natuur, de biodiversiteit en de klimaatambities van de motie.

Via Microsoft Teams kunt u het gesprek volgen via onderstaande link. De vergadering begint om 19.30 uur en zal twee uur duren.

https://apeldoorn.parlaeus.nl/...

Gerelateerd nieuws

Maak van een mondkapje geen zwerfkapje

We zien dat er steeds meer mondkapjes op straat of in de natuur belanden. Daarom hebben we gevraagd wat de gemeente gaat doen...

Lees verder

Apeldoorn presenteert jaarverslag tijdens digitale afdelingsvergadering

Afgelopen zaterdag, 28 november, heeft onze fractievoorzitter Maaike Moulijn het jaarverslag van Apeldoorn gepresenteerd op d...

Lees verder