Maak van een mondkapje geen zwerf­kapje


PvdD wil graag dat gemeente gebruik herbruikbaar mondkapje promoot en zelf daarbij het goede voorbeeld geeft.

16 november 2020

We zien dat er steeds meer mondkapjes op straat of in de natuur belanden. Daarom hebben we gevraagd wat de gemeente gaat doen om dit te voorkomen. En hoe de opruimers van dit afval worden beschermd.

Het antwoord van de gemeente vonden we teleurstellend, er wordt niet meer gedaan dan anders. Wel gaan ze in hun communicatie aansluiten bij de campagne van NederlandSchoon: mondkapjegeenzwerfkapje.Dat is gelukkig iets maar beter is natuurlijk om een herbruikbaar mondkapje te gebruiken!!

Daarom gaan we, tijdens de komende bespreking van de begroting, de MPB, samen met SP en Pvda een motie indienen om herbruikbare mondkapjes het liefst aan iedereen maar in ieder geval aan minima beschikbaar te stellen.

Ook hebben we gevraagd of er in het gemeentehuis het goede voorbeeld gegeven kan worden door daar ook herbruikbare mondkapjes te gebruiken. Het is niet moeilijk en het staat wel zo fleurig, demonstreren fractievoorzitter Maaike en -assistent Heleen op de foto's hieronder.

De motie die we indienden lees je hier.

Meer lezen over dit onderwerp: https://www.destentor.nl/regio...

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn zet duurzaamheidsambities in de koelkast

We weten het allemaal: we kampen met een enorm klimaatprobleem en mede door een hoge uitstoot van CO2 warmt de aarde in rap t...

Lees verder

Eerste bijeenkomst over toekomst veehouderijen komende woensdag

Afgelopen juni werd door de raad van Apeldoorn de motie aangenomen om natuur-inclusieve kringloop veehouderijen te stimuleren...

Lees verder