Geen mega geitenstal in Apeldoorn!!


9 mei 2017

Een meerderheid van de gemeenteraad van Apeldoorn wil via een verkorte procedure de komst van een mega geitenstal met ruim 4000 geiten mogelijk maken.
Dit zou betekenen dat één van de grootste geitenstallen van Nederland in de directe omgeving van Apeldoorn komt te staan.

Een verhoogde uitstoot van ammoniak, stikstof en fijnstof zal de lucht in de directe omgeving van de stal vervuilen. Wanneer echter de Q-koorts uitbreekt zal een gebied van 5 km rondom de stal besmet raken en daarmee 10 basisscholen, campings en recreatiegebieden, maar ook bewoners van Beemte Broekland, Teuge, de Vecht, Nijbroek, Vaassen en Apeldoorn Noord in direct contact komen met het virus en ziek worden.

Het is dan ook ongelooflijk dat de gemeente economische belangen boven de gezondheid van burgers, dieren en onze natuur stelt. Dit is absoluut onacceptabel!!!

Kom daarom in actie. Maak bezwaar tegen de komst van deze stal!!

Op zaterdag 20 mei staan we samen met o.a. Groen Links, SP en SWMA op het Raadhuisplein in Apeldoorn en kun je bezwaar maken tegen de komst van deze mega geitenstal door het invullen van een zienswijze. Hoe meer zienswijzen we die dag verzamelen, hoe meer de raad zal moeten inzien dat wij dit niet pikken.

TOT DE 20e MEI OP HET RAADHUISPLEIN!!!

Gerelateerd nieuws

Wethouder Sandmann wil eenden blijven voeren

Tja, ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje aan de hand van mn opa en oma naar de vijver wandelde om daar het ...

Lees verder

Overhandiging bezwaren komst megastal aan burgemeester

Afgelopen weken hebben we op meerdere manieren gevraagd aan iedereen die zich zorgen maakt om bezwaar te maken tegen de komst...

Lees verder