Gemeente niet van plan weide­vogels extra te beschermen


12 juni 2017

Vandaag, 12 juni 2017, heeft de gemeente antwoord gegeven op schriftelijke vragen die we gesteld hebben nadat ook dit jaar werd geconstateerd dat boeren veel te vroeg maaien en daarmee mede verantwoordelijk zijn voor de alarmerende afname van de populatie weidevogels door het doodmaaien van de kuikens.

Als antwoord op deze zorgelijke situatie geeft de gemeente aan dat het college de achteruitgang wel als een probleem ziet maar weinig mogelijkheden ziet om deze trend te stoppen en niet van plan is speficiek beleid hiervoor op te stellen.

Volgens de gemeente is "het weidevogellandschap feitelijk ontstaan door agrarisch gebruik, door het land te ontginnen en te beheren als hooiland ontstonden openheid en kruidige vegetaties waar weidevogels (van oorsprong meestal kustvogels) nieuwe leefgebieden vonden".

Dat door intensief grondgebruik diezelfde agrariƫr nu ook verantwoordelijk is voor de teloorgang van de weidevogel, ziet de gemeente als een landelijk en zelfs Europees probleem. Laat hen het maar oplossen.

Lees hier de schriftelijke vragen over Weidevogels en de antwoorden van de gemeente.

Gerelateerd nieuws

Burgemeester John Berends neemt 800 bezwaren tegen komst geitenstal in ontvangst

Afgelopen donderdag 1 juni werden, tijdens een officieel moment, de 800 verzamelde bezwaarschriften tegen de bouw van een meg...

Lees verder

Doe mee aan onze dierendag fotowedstrijd

De afgelopen maanden zijn dieren veelal op een akelige manier in het nieuws geweest. Denk maar aan de vele stalbranden en de ...

Lees verder