Nog steeds ondui­de­lijkheid over jacht­hutten


15 april 2011

Gisterenavond, gedurende de vergadering over de Wijziging kadernota “Over welstand geschreven” attendeerde fractievoorzitten Harry Voss zijn collega’s op het ontbreken van hoogzitten en jachthutten in deze nota.

Deze obstakels staan er zonder vergunning en daarom is Voss al ruim drie jaar bezig om deze uit het veld te krijgen. De gemeente Apeldoorn is het met hem eens dat de hutten er zonder vergunningen staan, maar kunnen deze niet handhaven omdat de provincie jachtvergunningen uitdeelt en hier horen de jachthutten volgens hen bij.

Wethouder Mets zei Voss toe hier meer werk van te maken en er bij de Provincie op aan te dringen hier spoedig duidelijkheid over te scheppen.
Gelukkig was er duidelijk steun van verschillende politieke partijen, en zal Harry hierover nog eens terugkomen in de Raad.

Gerelateerd nieuws

Actualiteitsvragen van de Partij voor de Dieren over de komend dialoog over megastallen

Staatssecretaris Bleker (Landbouw) gaat gemeenten en provincies vragen om voorlopig niet mee te werken aan nieuwe aanvragen...

Lees verder

Gemeenten leggen ontwikkeling LOG stil

De gemeenten Apeldoorn en Epe hebben de voorbereidingen voor een landbouwontwikkelingsgebied bij Vaassen en de Beemte stil...

Lees verder