Partij voor de Dieren daagt politiek Apeldoorn uit tot duur­zaamheid


13 november 2014

Tijdens de bespreking van de Meerjaren Programma Begroting 2015-2018 vanavond, 13 november, hebben de Partij voor de Dieren en Groen Links een amendement ingediend om de gemeente ertoe te zetten meer concrete stappen te benoemen voor het realiseren van een “energieneutraal Apeldoorn” in 2020.

Immers, tot nu toe is slechts 5% van deze doelstelling gerealiseerd en met het huidige tempo zal Apeldoorn in 2030 nog niet energieneutraal zijn.

Om hier ook letterlijk werk van te maken heeft Maaike Moulijn, plaatsvervangend fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Apeldoorn, alle aanwezige politici opgeroepen mee te doen aan een duurzame competitie om te zien hoe energiezuinig zij zijn. De gemeente heeft immers een voorbeeldfunctie voor de samenleving.

Het amendement is aangenomen. Over een jaar weten we welke fractie, wethouder of wellicht de burgemeester “himself” het meest spaarzaam kan omgaan met energie en daarmee het boegbeeld van een energie neutrale gemeente zal zijn.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht voor dierenwelzijn binnen Apeldoornse politiek.

De motie “Dierenwelzijn” die de Partij voor de Dieren samen met D66 voor de vergadering van 13 november over het ...

Lees verder

Partij voor de Dieren maakt zich zorgen om uitbraak vogelgriep

In Nederland is de laatste tijd veel onrust ontstaan vanwege het uitbreken van de vogelgriep op verschillende plaatsten in on...

Lees verder