Partij voor de Dieren debat­teert over dieren­rechten


25 januari 2013

Apeldoorn, 25 januari 2013. Op maandagavond 11 februari houdt filosoof Erno Eskens een lezing met als titel "Geen hamburgers maar burgers". Aansluitend volgt een debat over dierenrechten in de gemeentelijke politiek met dierenwelzijnswethouder Olaf Prinsen en Jeanco Lapierre Armande van de Partij voor de Dieren. Met het publiek wordt ingegaan op hoe wordt aangekeken tegen dierenrechten en wat in Apeldoorn rondom dieren(welzijn) beter geregeld moet worden. De bijeenkomst is met name interessant voor filosofen, politiek geïnteresseerden, dierenliefhebbers en dierenbeschermers; kortom voor iedereen. De toegang is gratis. Locatie: ACEC, Roggestraat 44 te Apeldoorn.


"Geen hamburgers maar burgers"


met filosoof Erno Eskens


Onze grondwet stelt dat we gelijke gevallen op een gelijke wijze horen te behandelen. Maar als het om dieren gaat, maakt de wet allerlei uitzonderingen op dit beginsel. Zo mogen we leed toebrengen aan dieren als dit ´een redelijk doel´ dient. Op deze manier is er een akelige vorm van discriminatie onze wetten ingeslopen, die we´soortisme´ noemen. De soortist laat de belangen van mensen altijd zwaarder wegen dan die van dieren. Dieren zijn in deze optiek tweederangsburgers en slechts van belang als hamburgers. Eskens betoogt tijdens deze prikkelende lezing dat het soortisme niet deugt en dat dieren recht zouden moeten hebben op burgerrechten.
Aansluitend wordt gedebatteerd over de rol van dieren in de gemeentelijke politiek met dierenwelzijnswethouder Olaf Prinsen.

Programma:

19.45 uur Inloop, koffie en thee
20.00 uur Ontvangst door voorzitter Joke van Ameijde en vervolgens welkomstwoord door Jeanco Lapierre Armande (fractie Partij voor de Dieren Apeldoorn)
20.05 uur Lezing door filosoof Erno Eskens
20.45 uur Vraaggesprek met dierenwelzijnswethouder Olaf Prinsen
21.00 uur Forumdiscussie. Het forum bestaat uit Olaf Prinsen, Erno Eskens en Jeanco Lapierre Armande. Zij reageren op vragen en suggesties vanuit het publiek.
22.00 Afsluiting

Gerelateerd nieuws

Verbetering afvalscheiding bij hoogbouw

Apeldoorn, 18 januari 2013. Partij voor de Dieren heeft een motie ingediend om afvalscheiding bij hoogbouw te verbeteren en...

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie bij Stichting Mudanthe

Apeldoorn, 25 januari 2013. Fractievoorzitter Harry Voss is woensdag 23 januari naar de nieuwjaarsreceptie van Mudanthe ...

Lees verder