Partij voor de Dieren erg ingenomen met karavaan elek­trische auto's in Apeldoorn.


11 november 2010

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, was Apeldoorn halteplaats tijdens een Elektrische Elfstedentocht. Vanuit zeven plaatsen in Nederland rijden auto’s in ‘karavaan’ naar Almere. Wethouder Olaf Prinsen van Duurzaamheid en Rob Metz ontvingen de stoet op het Marktplein.

In de hal van het stadhuis was er de gelegenheid een expositie van andere elektrische voertuigen zoals fietsen en bromfietsen te zien voor het publiek.

Het nieuwe rijden

Tijdens de toer door Gelderland is Apeldoorn een van de halteplaatsen. De organisatie van de toer wil mensen enthousiast maken voor dit nieuwe en energiezuinige rijden, en daar werken wij graag aan mee. Elektrisch rijden is geen toekomstmuziek meer. Ze willen mensen laten kennismaken met dit nieuwe rijden. Zodat op termijn iedereen die op zoek is naar een auto, de aanschaf van een elektrisch vervoermiddel serieus overweegt.

Harry Voss, fractie voorzitter, was ook aanwezig en trof veel mensen met bezieling aan die met deze ontwikkeling iets moois gaan maken voor een duurzame wereld.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Apeldoorn heeft tegen de nieuwe begroting gestemd.

Partij voor de Dieren is van mening dat er te gemakkelijk met duurzaamheid omgesprongen is en gaat worden. De fractie wil h...

Lees verder

Actualiteitsvragen over de stand van zaken rondom het landbouwontwikkelingsgebied

Het gebied tussen Beemte en Vaassen is door de provincie Gelderland aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied, kortweg LO...

Lees verder