Partij voor de Dieren steekt de handen uit de mouw


14 oktober 2014

Stadsakkers verbouwt op 5 ha braakliggende (gemeente)grond onbespoten groenten, fruit en kruiden voor voedselbanken, buurtbewoners, restaurants en cateraars.

Afgelopen jaar is er maar liefst 12.000 kg geschonken aan voedselbanken. Vele mensen die het financieel moeilijk hebben krijgen door Stadsakkers elke week gezonde groenten en fruit. Ook is er een bijen- en vlinderparadijs en een kikkerpoel aangelegd. Op het land werken mensen die zorg nodig hebben, werklozen en andere vrijwilligers die in hun eigen tempo aan de slag kunnen. Er is veel werk te verzetten want bijna alles wordt handmatig gedaan. Daarom kan Stadsakkers altijd extra handjes gebruiken.


Afgelopen zaterdag hielp Partij voor de Dieren Apeldoorn mee. Tijdelijk fractievoorzitter Maaike Moulijn: "Wij vinden Stadsakkers een geweldig initiatief. Stadslandbouw is belangrijk voor de gezondheid van dieren en mensen. Het is geweldig om te zien dat allerlei mensen er een fijne werk- en ontmoetingsplek vinden en het is belangrijk om gezonde groenten en fruit te geven aan mensen die financieel niet rond kunnen komen.

Wij hopen dat alle gronden die de gemeente Apeldoorn "over" heeft op dit soort manieren ingevuld gaan worden. Dan komt er tenminste nog iets goeds voort uit het gronddebacle." Iedereen die groenten van Stadsakkers wil afnemen of ook eens vrijwillig aan de slag wil, kijk eens bij Stadsakkers.

Gerelateerd nieuws

Veiligheidsplan Apeldoorn is niet veilig voor dieren

Tijdens de Politieke Markt van donderdag, 25 september, heeft Harry Voss, fractievoorzitter van de PvdD Apeldoorn vragen g...

Lees verder

Geen atoomschuilkelders meer in Nederland.

Het is alweer een maand geleden dat Harry Voss van de Partij voor de Dieren, het college van B&W een aantal prangende vra...

Lees verder