Veilig­heidsplan Apeldoorn is niet veilig voor dieren


26 september 2014

Tijdens de Politieke Markt van donderdag, 25 september, heeft Harry Voss, fractievoorzitter van de PvdD Apeldoorn vragen gesteld over het "Veiligheidsplan 2015-2018" dat die avond besproken werd. In dat plan blijkt namelijk met geen woord te worden gerept over dierenmishandeling.

Een groot gemis want dierenmishandeling is vaak een voorbode van huiselijk geweld, één van de speerpunten die wel in het plan terug te vinden is. Politie Gelderland Oost wordt dagelijks geconfronteerd met dierenmishandeling en bij de inspectie van de Dierenbescherming is sprake van overbelasting. Dat dit onderwerp in een veiligheidsstrategie thuishoort is dus evident. Veiligheid is belangrijk voor iedereen, ook voor dieren.

Tijdens diezelfde Politieke Markt (PMA) werd ook gesproken over het betaald parkeren in Apeldoorn. Nathalie Hoogstraten, fractievertegenwoordiger van de PvdD heeft afgesproken met collega's van GroenLinks en D66 een amendement te gaan schrijven over de tarifering en vervuilende auto's hogere parkeergelden te laten betalen. Een goede manier om bestuurders van voertuigen met een lage uitstoot te belonen.

Gerelateerd nieuws

Is er plek voor huisdieren in atoomschuilkelder?

Volgens Harry Voss van de Apeldoornse fractie van de Partij voor de Dieren moet er in een atoomschuilkelder ook plek zijn voo...

Lees verder

Partij voor de Dieren steekt de handen uit de mouw

Stadsakkers verbouwt op 5 ha braakliggende (gemeente)grond onbespoten groenten, fruit en kruiden voor voedselbanken, buurtbew...

Lees verder