Partij voor de Dieren stelt vragen over Ugchelse ezelrace


9 juni 2015

De PvdD heeft vragen gesteld over de ezelrace, die op Tweede Pinksterdag is georganiseerd. De fractie vraagt zich af of de gemeente dit evenement niet had kunnen verbieden omdat het indruist tegen de intrinsieke waarde van het dier.

Daarnaast vraagt de fractie zich af in hoeverre aan alle voorwaarden is voldaan en hoe het komt dat het evenement niet tijdig is gepubliceerd, waardoor eventuele bezwaarmakers geen tijd hebben gehad om te reageren.

Veel inwoners ergeren zich al jaren aan dit soort evenementen met dieren en er komt steeds minder publiek op dit soort evenementen af. Naar schatting waren er dit jaar slechts 75 bezoekers, terwijl de organisatie er 500 had verwacht. Vorig jaar is de kamelenrace, die door hetzelfde cafe georganiseerd werd, dramatisch afgelopen met een zwaargewonde deelneemster (maanden revalidatie en blijvende rugklachten) en zeer gestresste kamelen. De vragen die de Partij voor de Dieren heeft gesteld zijn hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren ziet een lichtpuntje in strijd voor donkerte

DOOR: CHRIS KLAASSE APELDOORN – ‘Wat ons vooral stoort is dat Radio Kootwijk echt wordt gezien als toeristische ...

Lees verder

Partij voor de Dieren start zwartboek Radio Kootwijk

Binnen één week, nadat het nieuwe bestemmingsplan Radio Kootwijk door een meerderheid van de Apeldoornse gemeenteraad was goe...

Lees verder