Partij voor de Dieren vraagt om mededogen


25 maart 2016

Tijdens de Politieke Markt (PMA) van donderdag 24 maart stond o.a. de huisvestingsmogelijkheden voor statushouders in Wenum Wiesel op het programma. Tijdens dit debat betoogde fractievoorzitter Marc Bontenbal dat we mededogen moeten hebben voor iedereen die hulp nodig heeft, ook als het betekent dat we hiervoor offers moeten brengen.

Hij haalde hierbij een voorbeeld aan uit zijn eigen geschiedenis en vertelde het verhaal over zijn opa die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak boodt aan onderduikers, ook al betekende dit een risico voor zowel hem als zijn gezin. Toen na afloop van de oorlog gevraagd werd wie hulp kon bieden bij de opvang van Duitse kinderen stond zijn opa opnieuw klaar om ook hen onderdak te bieden.

Marc verklaarde, naast trots te zijn op zijn opa, ook trots te zijn op de Partij voor de Dieren. Mededogen en hulp aan de armsten en aan slachtoffers van honger en geweld zijn een vanzelfsprekendheid en vormen een belangrijk onderdeel van het partijprogramma. Nederland is een klein land maar we zijn ook een rijk en een veilig land en daarom is het belangrijk dat wij ons actief inzetten voor de bescherming, veiligheid en goede leefomstandigheden van vluchtelingen, waar ook ter wereld en zeker hier in Nederland en dus ook op Vrijland.

Foto afkomstig van de filmbeelden van de gemeente Apeldoorn die tijdens PMA gemaakt zijn.

Gerelateerd nieuws

Dierenwelzijnsnotitie aangenomen!

Donderdagavond 3 maart heeft de gemeenteraad van Apeldoorn unaniem besloten om werk te maken van dierenwelzijnsbeleid. Voor o...

Lees verder

Nu ook vragen aan provincie over fout wildraster

Vorige week nog trok fractievoorzitter Harry Voss aan de bel naar aanleiding van de aanleg van een zogenaamd "wildkerend" ras...

Lees verder