Schrif­telijk vragen over vuur­werk­overlast


7 februari 2012

Vandaag heeft Partij voor de Dieren Apeldoorn schriftelijk vragen gesteld over het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling. Zij stellen dat het kortdurende plezier dat de minderheid van de bevolking (20%) beleeft aan het afsteken van vuurwerk niet opweegt tegen de lasten die mensen, dieren en de maatschappij ervan ondervinden.
Na elke jaarwisseling worden er weer onrustbare cijfers bekendgemaakt : vele gewonde, explosies, tientallen auto’s in de brand en een stijging van het aantal belaagde hulpverleners.
De schade aan publieke eigendommen kost gemeente Apeldoorn jaarlijks enorm veel geld.

De fractie vindt het onterecht dat er in tijden dat er zoveel bezuinigd moeten en zoveel gemeenschapsgeld opgaat aan vuurwerkschade. Daarnaast leidt vuurwerk tot enorme milieuvervuiling, veel onveiligheidsgevoelens en stress onder mensen en dieren, gezondheidsklachten en hebben mensen met een hulphond een groot probleem omdat veel hulphonden te angstig zijn om hun werk goed te kunnen verrichten..

De schriftelijke vragen kunt u hier lezen

Gerelateerd nieuws

Uitgebreid debat over grondbedrijfdebacle

Gisteravond besprak de gemeente Apeldoorn welke gevolgen het miljoenenverlies van het grondbedrijf moet hebben. Onlangs kwa...

Lees verder

Wethouders stappen op na grondbedrijfdebacle

Gisteravond werd in Apeldoorn het debat over het miljoenenverlies over het grondbedrijf vervolgd. Bij aanvang hielden versc...

Lees verder