Wethouders stappen op na grond­be­drijf­de­bacle


10 februari 2012

Gisteravond werd in Apeldoorn het debat over het miljoenenverlies over het grondbedrijf vervolgd. Bij aanvang hielden verschillende partijen een speech, waarin zij vertelden hoe ze op vorige week terugkeken. Vele raadsleden zeiden zich te schamen voor wat er was gebeurd ; de hoeveelheid schorsingen, achterkamertjespolitiek en de onduidelijkheid die dag voor de burger opleverde. De oppositiepartijen dienden gezamenlijk een Motie van Afkeuring in.

Harry Voss, fractievoorzitter van Partij voor de Dieren, zei ernstig geschokt thuis te zijn gekomen door het gedrag van wethouder Metz, wel consequenties nemen maar toch zijn gelijk willen halen.
Evenals het feit dat de het college de kritiek niet deelt. Vervolgens laat hij weten dat Partij voor de Dieren wel een wethouder wil leveren in een eventueel minderheidscollege.
Na de speeches komt wethouder Spoelstra aan het woord, hij vertelt dat het college heeft besloten af te treden, en biedt de waarnemend burgemeester Esmeijer de ontslagbrieven aan. De wethouders zullen nog een maand in dienst blijven.

Er wordt nog een motie ingediend om een onafhankelijke formateur aan te stellen, maar na enige kritiek wordt deze weer ingetrokken. Gerhard Bos (CDA) zal de nieuwe formateur worden, hij zegt van elke partij te willen horen wat hun ideeën zijn zodat er draagvlak gecreëerd kan worden. Na deze aankondiging kwam a.o. Harry Voss nogmaals aan het woord. Hij zei dat dit het enige gebaar was dat gemaakt kon worden om bevolking duidelijk te maken dat het ernst is. Hij vindt het wel jammer dat er jonge, veelbelovende wethouders zijn gebroken in de knop. De fractievoorzitter hoopt dat Apeldoorn in deze nieuwe periode groener, duurzamer, diervriendelijker en vooral transparanter zal worden.

Gerelateerd nieuws

Schriftelijk vragen over vuurwerkoverlast

Vandaag heeft Partij voor de Dieren Apeldoorn schriftelijk vragen gesteld over het afsteken van vuurwerk rond de jaarwissel...

Lees verder

Werkbezoek aan kippen- en kalverenhouderij

Op 10 februari jl. heeft onze fractie, vertegenwoordigd door Marjolein Meurs, Jeanco Lapierre Armande en Jeroen Juwett, sam...

Lees verder