Struis­vo­gel­po­litiek


21 maart 2013

Apeldoorn, 21 maart 2013 - Partij voor de Dieren Apeldoorn en GroenLinks dienen motie in tegen kamelen- en struisvogelraces. De Partij voor de Dieren en GroenLinks vinden het ongelooflijk dat de burgemeester, die bekend staat als een dierenvriend, toestemming heeft gegeven voor een kamelenrace. Verder ligt er nog een vergunningaanvraag voor een soortgelijke struisvogelrace in Ugchelen.

Het is voor beide partijen onbegrijpelijk dat men dieren wil gebruiken ter vermaak van mensen. Dierenwelzijn wordt hier in ernstige mate aangetast met als enig doel "het opleuken" van een horecaevenement.

Uit onderzoek blijkt dat kamelen stressgevoelige dieren zijn, die veel te leiden hebben onder een dergelijke race en omgevingsfactoren zoals veel schreeuwende mensen en harde muziek. Omdat er bij dit soort evenementen ook de nodige alcohol zal vloeien, bestaat er een groot risico dat de dieren nog verder in hun welzijn zullen aangepast. De beide partijen vinden dat dit soort evenementen respectloos zijn en verboden moeten worden. Op grond van aantasting van de openbare zedelijkheid is dit ook mogelijk. Samen met GroenLinks zal er daarom donderdag 21 maart een motie worden ingediend om ervoor te zorgen dat dit soort evenementen in Apeldoorn verboden worden.

Gerelateerd nieuws

Geen ruimte voor eenden

Partij voor de Dieren is teleurgesteld dat er geen drastische maatregelen genomen worden door de gemeente Apeldoorn om het le...

Lees verder

Meldpunt vuurwerk

Apeldoorn, 8 april 2013 - Partij voor de Dieren Apeldoorn en GroenLinks lanceren meldpunt om vuurwerkvrije zones aan te melde...

Lees verder