Velu­we……­Toe­ris­tisch Flopland­schap??


6 juni 2016

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen 2 juni werd ook gesproken over de Veluwe.

De gemeente Apeldoorn heeft een programma opgesteld dat de stad Apeldoorn samen met de Veluwe een koppositie in de nationale toeristische markt moet verschaffen. Dit willen ze bereiken door in te zetten op méér werkgelegenheid, méér bezoekers en hogere bestedingen.

Om dit te bereiken moet o.a. de Veluwe ontwikkeld worden tot het meest aantrekkelijke outdoor gebied van Nederland waar bewoners en bezoekers actief kunnen ontspannen. Gedacht wordt hierbij aan bijvoorbeeld het organiseren van internationale sportevenementen, nieuwe routes voor paardrijders, fietsers, mountainbikers en wandelaars, oplaadpunten voor e-bikes, bankjes langs routes, douches voor sporters én, ook heel belangrijk, een goede Wifi verbinding. Dat is immers waar de toerist om vraagt.

En waar vraagt de Veluwe zelf eigenlijk om? Wat heeft de natuur nodig om een toplandschap te kunnen zijn?

Wil de gemeente Apeldoorn de Veluwe op de kaart zetten als een aantrekkelijk gebied dan zal het allereerst ervoor moeten zorgen dat de Veluwe weer aantrekkelijk wordt als woongebied voor haar natuurlijke bewoners, de dieren! Geen dieren meer schieten, geen hekken, geen dieren als decor (zoals in Berg en Bos, het Aardhuis en tijdens vogelshows) en al helemaal geen periodieke afsluiting van bossen in onze gemeente.

Wanneer de gemeente De Veluwe op nr. 1 wil hebben, zorg er dan voor dat de dieren op de Veluwe op nr. 1 komen te staan. Door jaarlijks ruim 5000 dieren te schieten, schiet de gemeente de Veluwse aantrekkelijkheid ieder jaar weer aan flarden. Zo maak je geen TOP maar een FLOP landschap!!!

(zoekplaatje: waar is het wild?)

Gerelateerd nieuws

Groenbeleid gemeente Apeldoorn blijft vragen oproepen.

We krijgen op dit moment veel vragen binnen van verontruste inwoners over het groenbeleid en bomenkap van de gemeente. Bijvoo...

Lees verder

Ook huisdieren verdienen een veilig thuis

Tijdens de Politieke Markt (PMA) van afgelopen 2 juni is gesproken over de oprichting van Stichting Veilig Thuis Noord Oost G...

Lees verder