Weer­zin­wek­kende vondst in Bruggeler bos


18 november 2016

Afgelopen week heeft de Partij voor de Dieren via Facebook een oproep gedaan om gedumpte dieren te melden, nadat fractievoorzitter Harry Voss na afloop van een wandeling in het Beekbergerwoud een aantal haantjes aantrof op de parkeerplaats.

Deze oproep had grote gevolgen. Een melding kwam binnen van drie gevilde vossenlijken in het Bruggeler bos. Harry is er meteen naartoe gegaan en heeft de vondst doorgegeven aan de politie. Helaas werden er bij de lijken geen sporen gevonden en de daders zullen nooit gepakt worden. De vondst zorgde echter wel voor heel veel opschudding. Onder andere de Stentor, Telegraaf, Omroep Gelderland en SBS hebben de schokkende verhaal met de daarbijbehorende foto door heel Nederland verspreid en dat heeft geleid tot veel ontzette reacties.

Gelukkig is er in Nederland nog steeds aandacht voor dierenleed en walgt het overgrote deel van ons land van deze praktijken. We doen dan ook een dringende oproep aan u allemaal om alert te blijven op dierenleed.

Meldingen van gedumpte dieren kunt u bij ons kwijt. U kunt uw meldingen mailen naar pvdd@apeldoorn.nl of melden via onze Facebook pagina.

Gerelateerd nieuws

Stand van zaken heidegebied bij Radio Kootwijk

Op een mooie herfstochtend in november ontmoeten we Sjoerd Stellingwerf op het parkeerterrein van Radio Kootwijk. Sjoerd is j...

Lees verder

PvdD stelt vragen over dumpen van dieren

De laatste maanden schijnen er in het buitengebied steeds vaker gezonde, zieke of gevilde dieren gedumpt te worden. Een aanta...

Lees verder