Wie is de Dieren­vriend van Apeldoorn 2022


nomineer nu jouw dieren­vriend voor de Harry Voss Award!

29 augustus 2022

Op 4 oktober is het nationale Dierendag, dé dag dat we het dier extra in het zonnetje zetten. Er zijn echter mensen voor wie iedere dag dierendag is. Mensen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Mensen die dieren in nood opvangen, verzorgen en onderdak geven, wonden verplegen, of gewoon helpen met het oversteken van een drukke weg om ze veilig hun paringsplek te laten bereiken. Mensen die knokken voor dierenrechten en aandacht vragen voor hun leefsituatie. Kortom mensen met een groot dierenhart.

Harry Voss Award

Op 4 oktober willen we iemand met zo’n groot dierenhart extra in het zonnetje zetten. Voor dit doel hebben we de “Harry Voss Award” in het leven geroepen, vernoemd naar onze oud fractievoorzitter die met recht een dierenvriend genoemd kan worden en nog dagelijks in de bres springt voor zijn grote liefde, het wilde zwijn.

Dierenvriend van 2021: Femke Zielhuis

Vorig jaar werd de award voor het eerst uitgereikt en riepen we jullie op iemand die jullie kennen met een groot dierenhart te nomineren. De reacties waren overweldigend en daar waren we ontzettend blij mee. De meeste nominaties waren voor Femke Zielhuis en zij mocht vorig jaar als eerste de 'Harry Voss award' in ontvangst nemen.

Ook dit jaar willen we de grootste Dierenvriend van Apeldoorn belonen met zijn/haar inzet voor het welzijn van dieren. Wie kan er volgens jou meedingen naar deze award? Wie draag jij voor en is volgens jou een dé dierenvriend van Apeldoorn 2022?

Wie wordt dé dierenvriend van Apeldoorn 2022?

Vertel ons wie jij nomineert en waarom? Stuur vóór 25 september aanstaande een mail naar pvdd@apeldoorn.nl onder vermelding van “dierenvriend”.

Harry Voss zal, samen met Femke Zielhuis, de winnaar van dit jaar uitkiezen en persoonlijk de award overhandigen.

Dieren maken onze wereld zo veel mooier, boeiender en interessanter. Mensen met een groot hart voor dieren maken de leefwereld van dieren en daarmee ook die van ons zo veel mooier en dat verdient onze hulde.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn moet nu werk maken van toekomst natuurinclusieve en diervriendelijke kringlooplandbouw

De stikstofcrisis houdt ons land in de greep. De plannen van het kabinet zijn duidelijk: de stikstofuitstoot rondom natuurgeb...

Lees verder

Een doekje tegen het bloeden.....

De prijzen van eerste levensbehoeften, zoals levensmiddelen en energie, rijzen de pan uit. Steeds meer huishoudens komen niet...

Lees verder