Wie is volgens jou dé dieren­vriend van 2023?


Zet op Dierendag jouw dierenheld in het zonnetje

23 augustus 2023

Op 4 oktober is het nationale Dierendag, dé dag dat we het dier extra in het zonnetje zetten. Er zijn echter mensen voor wie het iedere dag dierendag is. Mensen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Mensen die dieren in nood opvangen, verzorgen en onderdak geven, wonden verplegen, of gewoon helpen met het oversteken van een drukke weg om ze veilig hun paringsplek te laten bereiken. Mensen die knokken voor dierenrechten en aandacht vragen voor hun leefsituatie. Kortom mensen met een groot dierenhart.

Op 4 oktober willen we iemand met zo’n groot dierenhart extra in het zonnetje zetten. Voor dit doel hebben we de “Harry Voss Award” in het leven geroepen, vernoemd naar onze oud fractievoorzitter die met recht een dierenvriend genoemd kan worden en nog dagelijks in de bres springt voor zijn grote liefde, het wilde zwijn.

Wie kan er volgens jou meedingen naar deze award? Wie draag jij voor en is volgens jou een echte dierenvriend?

Vertel ons wie jij nomineert en waarom? Stuur vóór 1 oktober aanstaande een mail naar apeldoorn@partijvoordedieren.nl onder vermelding van “dierenvriend”.

Harry Voss zal samen met Branko Driessen (coördinator Werkgroep PvdD Apeldoorn) de winnaar uitkiezen en persoonlijk de award overhandigen.

Dieren maken onze wereld zo veel mooier, boeiender en interessanter. Mensen met een groot hart voor dieren maken de leefwereld van dieren en daarmee ook die van ons zo veel mooier en dat verdient onze hulde.

Foto: Harry Voss, samen met Wolfgang Oude Aost, dé dierenvriend van 2022.

Foto gemaakt door Rob Voss

Gerelateerd nieuws

Afval bestaat niet......of toch wel?

Ondanks het feit dat de politiek ons nog steeds wil doen laten geloven dat het een grondstof is, wordt afval een steeds grote...

Lees verder

De Groene Mal.......een kostbare ecologische verbinding of het groene afvoerputje van Apeldoorn?

Apeldoorn ligt in een prachtige groene omgeving met de Veluwe aan de ene en de IJsselvallei aan de andere zijde van de stad....

Lees verder