Wolfgang Oude Aost is de winnaar van Harry Voss award 2022


en is vandaag, op dierendag, gehuldigd als dé Dieren­vriend van Apeldoorn

4 oktober 2022

Vandaag, 4 oktober, is het Dierendag en wordt door Harry Voss de award van Apeldoornse Dierenvriend van het jaar uitgereikt.

Wolfgang zet zich al vele jaren in voor het veilig overzetten van padden en andere amfibieën en is tevens coördinator van de jaarlijks paddentrek in de waterrijke delen van Apeldoorn.

Dankzij de hulp van Wolfgang en een team van vrijwilligers vinden steeds meer padden veilig de overkant van de straat. Door het plaatsen van speciale trappetjes in rioolputten wordt tevens ervoor gezorgd dat de dieren die tijdens de trek in de put vallen er zelf weer uit kunnen klimmen.

Voor zijn tomeloze inzet voor het welzijn van de pad heeft Wolfgang vandaag, uit handen van Harry Voss, de Harry Voss award van Dierenvriend van 2022 ontvangen. Het beeldje, een zwijntje, vanwege de liefde van Harry voor dit dier, is gemaakt door Tine Harleman.

Foto's zijn gemaakt door Luud Riphagen.


Wil je helpen als vrijwilliger? De paddentrek is ieder jaar tussen half februari en half april. In die periode ben je in ieder geval één avond per week, samen met andere vrijwilligers, 3 á 4 uur bezig om padden en andere amfibieën met de hand de straat over te zetten. Meer informatie over het werkgebied in Apeldoorn en hoe je je kunt aanmelden vind je hier.

Gerelateerd nieuws

Een doekje tegen het bloeden.....

De prijzen van eerste levensbehoeften, zoals levensmiddelen en energie, rijzen de pan uit. Steeds meer huishoudens komen niet...

Lees verder

Ons jaarverslag van 2021 is nu online.

Het is altijd goed om af en toe alle (politieke) acties, successen, misstanden en aandachtspunten van het afgelopen jaar de r...

Lees verder