Schrif­te­lijke vragen over herten en zwijnen Park Berg en Bos


Indiendatum: jun. 2016

Op Berg en Bos worden op de bosweide herten en zwijnen gehouden. De dieren zijn totaal afhankelijk van het voer dat ze van verzorgers krijgen. Dit voer wordt, naar wij begrepen hebben, betaald uit de vleesopbrengsten van de herten en zwijnen die jaarlijks worden gedood om populatiegroei tegen te gaan.

Door het kleine leefgebied, het jaarlijkse afschot, de inteelt en stress die de dieren in dit systeem hebben, vindt de Partij voor de Dieren dit een totaal doorgeschoten systeem waarin wilde dieren gehouden worden en stelt hierover de volgende vragen:

1. Waarom worden er ├╝berhaupt wilde dieren opgesloten op de weide in Berg en Bos? Er zijn toch voldoende mogelijkheden om echt wild in de omgeving te zien?

2. Is het college het met ons eens dat het volstrekt onnatuurlijk is om deze wilde dieren gevangen te houden en ze te voeren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, is het college van plan om hier iets aan te doen?

3. Overweegt het college om de hekken te verwijderen en de bosweide bij het Veluwe massief te trekken zodat echt wilde dieren de kans hebben om naar de weide te komen? Zo ja, wanneer wilt u dit gaan doen? Zo nee, waarom niet?

4. In hoeverre heeft de bosweide een educatieve functie en hoe blijkt die functie?

5. In hoeverre is er sprake van inteelt onder de gehouden dieren op Berg en Bos? Hoe wordt ervoor gezorgd dat de populatie gezond blijft?

6. Op welke manier worden de dieren afgeschoten? Het is voor de dieren heel stressvol om opgesloten te zitten in een klein gebied, terwijl andere dieren afgeschoten worden. Wat wordt gedaan om stress onder de dieren te vermijden?

7. Is er overwogen om ervoor te zorgen dat er minder dieren geboren worden in plaats van afschot? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom wordt er dan toch geschoten?

Harry Voss
Partij voor de Dieren

Indiendatum: jun. 2016
Antwoorddatum: 6 okt. 2016

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen (en antwoorden) over ja-ja sticker

Lees verder

Schriftelijke vragen over Drakenbootfestival

Lees verder

    word lid Doneer