Femke Zielhuis winnares van Harry Voss award


....en daarmee "Apel­doornse Dieren­vriend van 2021"

4 oktober 2021

Het is vandaag Dierendag, de dag waarop we dieren extra in het zonnetje zetten.

Er zijn echter mensen voor wie iedere dag Dierendag is. Mensen die zich inzetten voor het welzijn van dieren, knokken voor dierenrechten en dieren in nood opvangen en met liefde verzorgen. Mensen met een groot dierenhart die de leefwereld van dieren en daarmee ook die van ons mensen zoveel mooier en betekenisvol maken.

Vandaag, op Dierendag, wil de Partij voor de Dieren één zo’n persoon in het zonnetje zetten. Speciaal daarvoor hebben we vorig jaar de “Harry Voss Award” in het leven geroepen.

Harry Voss is, behalve oud voorzitter van de Partij voor de Dieren in Apeldoorn, zijn hele leven al dierenactivist, knokt voor het welzijn van ieder dier en springt nog dagelijks in de bres voor zijn grote liefde het wilde zwijn. Een echte dierenvriend dus.

Gelukkig is gebleken dat er meer dierenvrienden zijn in Apeldoorn.

Op onze oproep om een persoon met een groot dierenhart te nomineren voor de Harry Voss Award zijn namelijk ontzettend veel reacties binnengekomen.

Een deskundige jury onder leiding van Harry Voss heeft uit de vele reacties een keuze gemaakt en vandaag, op Dierendag is de winnares Femke Zielhuis gehuldigd als Apeldoornse Dierenvriend 2021.

In de vele reacties die de Partij voor de Dieren ontving wordt Femke geroemd en bewonderd voor haar enorme toewijding waarmee ze dieren in nood helpt, een plaats geeft in haar huis en met liefde verzorgt. Gewonde duiven, gedumpte konijnen en schapen die illegaal geslacht dreigen te worden. Ze werkt als vrijwilligster bij stichting Verhuisdieren waar ze zich inzet om voor dieren een nieuw huis te vinden. Ze helpt kikkers en padden de straat oversteken en protesteert tegen het jagen op en slachten van dieren.


Uit handen van Harry Voss en in aanwezigheid van Yvonne de Carpentier fractie- én werkgroeplid van de Partij voor de Dieren..... en onder toeziend oog van haar partner Klaas én de geredde schapen en konijnen, ontving een blije en zichtbare ontroerde Femke een prachtig beeldje van kunstenares Tine Harleman van het Veluws zwijntje, het lievelingsdier van Harry Voss.

Femke is een fantastische en lieve vrouw met een groot dierenhart en ze mag zich met recht een jaar lang Apeldoornse dierenvriend van het jaar noemen, tot zij over een jaar, samen met Harry Voss haar opvolger aanwijst.

Foto's gemaakt door Rob Voss

Gerelateerd nieuws

Zorgen om de groene ambitie van Apeldoorn

Apeldoorn wil zich profileren als groene stad waar het goed wonen en werken is. Om in de toekomst die mooie groene stad te ku...

Lees verder

Vliegveld Teuge dicht, klimaatdoelen in zicht!

Vliegvelden zijn van economisch belang maar veroorzaken veel overlast, geluidshinder en CO2 uitstoot. Vliegveld Teuge wordt m...

Lees verder